assortiment

Assortiment

Gezond hondenvoer


Aangezien we zelf meerdere Border Collies in huis hebben, onze honden beschouwd worden als leden van het gezin en we daarom hopen op een lang en gezond hondenleven, zijn we ons meer en meer gaan interesseren in gezonde hondenvoeding.   De hond is en blijft nog steeds een "carnivoor", d.w.z. dat hij van nature uit een vleeseter is.  Helaas heeft de mens in de loop der jaren de hond willen veranderen door brokken te geven waar in vele gevallen amper vlees in zit.  Zo zijn er ondertussen tientallen merken op de markt die enkel en alleen grote winstmarges willen behalen en hierdoor niet meer denken aan het welzijn en de noden van de hond.  Er wordt in het hondenvoer té vaak gebruikt gemaakt van ingrediënten die er niet thuishoren zoals granen, kleurstoffen, smaakstoffen, bewaarstoffen, ... enz. .   Het percentage vlees is zeer dikwijls tot het minimum herleid wat de hond zeker niet ten goede komt. 


Zelf zijn we er van overtuigd dat koudgeperste brokken op basis van vers vlees en/of rauw vers vlees (oftewel KVV) het beste is voor de hond.  Je favoriete viervoeter krijgt met deze soorten hondenvoeding de meeste en beste voedingsstoffen wat  leidt tot een lang en gezond leven. Uiteindelijk is dàt toch hetgene wat elk baasje wilt voor zijn/haar trouwe huisgenoot.   

___________________________________________________________________________________________________________

Assortiment


Wij kiezen er bewust voor om ons assortiment klein te houden.  De producten die we verkopen staan we  zelf volledig achter, geven we ook aan onze eigen honden.  We beseffen heel goed dat niet elk hondenbaasje de voorkeur geeft aan rauw vers vlees, daarom zijn we op zoek gegaan naar een goed alternatief in de vorm van brokken.  We zijn zo terecht gekomen bij een koudgeperste brok met een groot percentage aan vers vlees.


In onze winkel zal men dus enkel koudgeperste brokken en KVV terugvinden evenals natuurlijke hondensnacks en kwaliteitsvolle accessoires ( speeltjes, hondenriemen, ... ).

___________________________________________________________________________________________________________

Info voor de baasjes bij omschakeling naar ander voer.


Geef je je viervoeter momenteel brokken? 


- Schakel je over van een koudgeperste brok naar een andere koudgeperste brok, kan je het voer geleidelijk mengen.

Dag 1 en 2 : Geef 3/4 van het huidige voer en 1/4 van het nieuwe voer.

Dag 3 en 4 : Geef 1/2 van het huidig voer en 1/2 van het nieuw voer.

Dag 5 en 6 : Geef 1/4 van het huidig voer en 3/4 van het nieuw voer.

Hierna kun je je hond alleen het nieuwe voer geven.


- Wanneer je overstapt van een warmgeperste brok naar een koudgeperste brok zoals Canis Purus is het eerder aangeraden om het direct te doen.  Warm - en koudgeperste brokken mogen namelijk niet gemengd worden aangezien ze beide een ander verteringsproces hebben.   Indien je hond een moeilijke eter is, en je zeker bent dat directe omschakeling niet zal lukken kan je bovenstaand schema eveneens toepassen. 


Overweeg je als baasje om om te schakelen van brokken naar rauw vlees?


Mensen die hun hond een overstap willen laten maken van brokken naar vers vlees, kunnen nog wel eens tegen problemen aanlopen.  Een van de meest gehoorde klachten is diarree. Je moet je realiseren dat een hond die altijd brokken heeft gegeten, zwakke darmen heeft. Hij moet dus eerst wennen aan vers vlees. Want, het is 180 graden ander voedsel. Het is rauw, het is vers, het bevat (goede) bacteriën, enzymen en vlees verteert heel anders dan brokken.

De maag en darm van de hond kunnen dus erg "schrikken" van ineens zoveel ander voedsel en diarree krijgen. Veel honden hebben hier overigens geen last van en deze kunnen zonder problemen worden overgezet.

In principe is het eveneens niet aangeraden om brokken en rauw vlees te combineren aangezien ook deze 2 soorten van hondenvoer een andere vertering nodig hebben.  Echter, owv de stoelgangproblemen die kunnen voorkomen wordt toch vaak onderstaand advies gegeven bij zeer gevoelige honden : 

Dag 1 en 2 : Geef 3/4 brokken en 1/4 vers vlees. Het kwart vers vlees overgiet je met gekookt water.

Dag 3 en 4 : Geef 1/2 brokken en 1/2 vers vlees. Deze helft vers vlees overgiet je wederom met gekookt water.

Dag 5 en 6 : Geef 1/4 brokken en 3/4 vers vlees. Het vers vlees overgiet je wederom met gekookt water.

Dag 7 en 8 : Geef alleen nog vers en overgiet nog steeds met gekookt water.

Dag 9 : Geef 1/4 rauw en 3/4 overgieten met gekookt water.

Dag 10 : Geef 1/2 rauw en 1/2 met gekookt water.

Dag 11 : Geef 3/4 rauw en 1/4 met gekookt water.

Vanaf dag 12 : Geef vers vlees helemaal rauw.